BULGARIJA

Kelionė į Bulgariją - tai kelionė į auksinio smėlio paplūdimius Juodosios jūros pakrantėje. Patrauklių kainų, švelnaus klimato, įvairios gamtos ir senos kultūros šalyje telpa viskas, ko reikia puikioms atostogoms. Keliaudami po Bulgariją nusikelsite tūkstančius metų į praeitį, kai Europoje kūrėsi pirmosios turtingos civilizacijos.

bulgaria g0cf44ba21 640

Nuotrauka: casurPixabay

Bulgarai - paprasta, rimta ir daug iškentėjusi tauta, į ateitį žvelgianti optimistiškai. Gyventojai žavi nuoširdumu, svetingumu ir tolerancija. Viešint Bulgarijoje verta aplankyti kaimus ir susipažinti su vietos žmonėmis, jų papročiais, buitimi, religija ir tradicijomis - tai leis pajusti tikrąją šalies dvasią.

Gamtos mylėtojai turės daugybę progų pasidžiaugti kalnais, miškais, jūra ir įspūdingu šalies kraštovaizdžiu. Pagrindinis Bulgarijos traukos centras - Juodosios jūros pakrantė su puikiais kurortais, bei maloniu jūros brizu, o šalies miestai nustebins architektūra bei pramogų įvairove.

 

BULGARIJOS KURORTAI

ALBENA

Gražioje Juodosios jūros įlankoje esanti Albena - vienas populiariausių kurortinių kompleksų Bulgarijoje, esantis už 35 km nuo Varnos. Kurortas turi "Mėlynosios vėliavos" sertifikatą, tad čia paplūdimys ir vanduo jūroje ypač švarus, puikiai išplėtota turizmo infrastruktūra. Oras taip pat labai švarus - netoli yra unikalus lianų draustinis. Albena ypač tinka šeimos poilsiui bei sporto mėgėjams. Albenos paplūdimys pats plačiausias Bulgarijoje. Jis sieka net 200 - 300 metrų ir turistus vilioja švariu šviesiai auksinės spalvos smėliuku. Tokiame plačiame paplūdimyje niekada nebūna spūsčių.

AUSKINĖS SMILTYS

Tai įžymiausia ir populiariausia poilsio vieta Bulgarijoje. Miestas yra apie 18 km į šiaurę nuo Varnos. Smulkaus geltono smėlio paplūdimys tęsiasi 3,5 km, o jo plotis vietomis siekia 100 metrų. Jūra čia skaidri ir švari. Kurorte yra 17 mineralinio vandens baseinų, sveikatingumo centrų.

Auksinių Smilčių populiarumą iš dalies lemia tai, kad jos pripažintos švariausiu valstybės kurortu. Jis yra gavęs tarptautinį "Mėlynosios vėliavos" apdovanojimą už nepriekaištingą kurorto ekologinę būklę. Auksinėse Smiltyse yra idealios sąlygos sporto mėgėjams, taip pat veikia lošimo namai, daug restoranų, naktinių klubų, diskotekų, parduotuvių. Tai vienas judriausių kurortų Juodosios jūros pakrantėje, kurį pamėgęs jaunimas. 

SAULĖTA DIENA

Saulėtos Dienos kurortas yra ramioje ir vaizdingoje Juodosios jūros įlankos vietoje, nutolęs tik apie 10 km nuo Varnos ir vos poros kilometrų atstumu nuo Šv. Konstantino. Kurortą supa natūrali žaluma bei auksinio smėlio pakrantė, švarus jūros vanduo skalauja mažą jachtų prieplauką, o poilsiautojus gaubia atpalaiduojanti atmosfera. Nors tai nedidelis kurortas, dažnai vadinamas viešbučių kompleksu, jis tampa vis labiau prašmatnus - čia siūlomos "viskas įskaičiuota" koncepcijos, daug įvairių laisvalaikio pramogų, vandens sportas, plati sveikatinimo procedūrų paletė. Ši vietovė puikiai žinoma dėl terminių mineralinių vandenų ir jų gydomųjų savybių, jie plačiai naudojami SPA centruose ir gali užtikrinti gerą savijautą bei grožį.

ŠV. KONSTANTINAS

Šv. Konstantino kurortas yra 10 km nuo Varnos. Tai pirmasis tarptautinis pajūrio kurortas šalyje, pradėtas statyti 1948-aisiais. Iki 1993 m. jis buvo žinomas Družbos pavadinimu. Kurortas patrauklus auksinio smėlio paplūdimiais, švelniu klimatu, mineraliniais šaltiniais, modernia infrastruktūra. Šį miestą verta aplankyti dėl daugybės priežasčių: specifinio mikroklimato, jūros vėjelio, vėsaus, gaivinančio oro, šimtamečių figmedžių, kiparisų ir liepų kvapo, daugybės mineralinių šaltinių. Visi šie natūralūs turtai ne tik ramina, bet ir gydo. Poilsiautojai čia laukiami ištisus metus.

Šv. Konstantinas pasižymi senomis tradicijomis ir svetingumu. Tai mažas ir uždaras kurortas, kuris siūlo nuostabią galimybę pailsėti ir atsipalaiduoti tyloje ir ramybėje. Galima mėgautis pasivaikščiojimais parko alėjomis, plaukioti jūroje ir lepintis saulės voniomis paplūdimiose. Vakarais įvairūs restoranai kviečia paragauti skanių nacionalinių patiekalų arba stebėti folklorinių pasirodymų.

OBZORAS

Kurortas yra 60 km į pietus nuo Varnos ir 65 km į šiaurę nuo Burgaso. Miestas įkurtas antikos graikų jūrininkų. Šių dienų miestas - populiarus Juodosios jūros kurortas, turintis 1 km ilgio platų smulkaus smėlio paplūdimį , apsuptą vynuogynų ir garsėjantį kaip ramybės oazė. Šis miestelis turi jaukų centrą, kuriame galima pasivaikščioti ir paskanauti vietos patiekalų viename restoranėlių. Centriniame parke verta apžiūrėti antikinius dievo Apolono šventyklos griuvėsius, miestelio istorijos muziejų.

ŠV. VLASAS

Tai vaizdingas pakrantės kaimelis, nutolęs vos 5 km nuo Saulėtojo Kranto kurorto ir 9 km nuo Nesebaro. Pastaraisiais metais Šv. Vlasas išaugo į modernų paplūdimio kurortą su naujais viešbučiais ir turizmo infrastruktūra. Šalia esantys kalnai, miškai ir jūra paverčia šį kurortą itin sveiko poilsio vieta. Šv. Vlase yra trys paplūdimiai, kurių bendras ilgis - 1,5 km.

Šv. Vlasas yra ramus kurortas, skirtas šeimoms su vaikais ar žmonėms, norintiems pabėgti nuo triukšmingų turistinių vietų. Vakarus galite leisti naujai įkurtame uoste, kuris garsėja jaukiomis kavinėmis ir naktiniais klubais. Ieškantys naktinio gyvenimo šurmulio jį atranda Saulėtajame Krante.

SAULĖTASIS KRANTAS

Tai didžiausias ir judriausias Pietų Bulgarijoje esnatis Juodosios jūros kurortas, kuris maloniai nustebins europiniu aptarnavimo lygiu ir draugiška aplinka. Saulėtasis Krantas įsikūręs už 100 km nuo Varnos ir už 38 km nuo Burgaso oro uostų.

Kurorto paplūdimys platus ir ilgas, jūra gilėja nuosekliai, tad čia galima vykti ilsėtis su visa šeima. Poilsiautojai galės mėgautis visų rūšių sportu: skrieti burlaiviais, burlentėmis, vandens slidėmis, vandens parašiutais. Čia gerai įrengtos lauko teniso aikštės, žirgynas ir jojimo mokykla, golfo laukai, paplūdimio tinklinis paįvairina vandens ir paplūdimio teikiamus malonumus.

Kurorte ypatingas dėmesys skiriamas aktyviam vaikų poilsiui.

Daugiau nei 300 restoranų ir tavernų, siūlančių folklorines programas, užeigos, kavinės, dieniniai ir naktiniai klubai, barai - varjetė ir diskotekos. Naktinio gyvenimo šurmulys čia tęsiasi iki pat ryto.

Iš Saulėtojo Kranto vietos transportu arba pėsčiomis galima nukeliauti iki vaizdingojo Nesebaro. Šis į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas miestelis sužavės vertinančius autentišką atmosferą ir norinčius pabėgti nuo kurorto šurmulio.

NESEBARAS

Tai už 2 km nuo saloje esančio Nesebaro senamiesčio ir už 1,5 km nuo naujosios Nesebaro dalies įsikūrusi kurortinė zona. Poilsiautojus čia vilioja puikus smėlio paplūdimys, aukštos kategorijos, įvairias paslaugas teikiantys komfortiški viešbučiai, vaizdingas kraštovaizdis ir istorinis paveldas. Kurortas puikiai tiks poilsiui su šeima. Kurorte veikia du nauji vandens parkai, restoranai, kuriuose galima gauti šviežių jūros gėrybių. Nuo šios kurortinės zonos iki Saulėtojo Kranto - apie 6 km.

POMORIJĖ

Nedidelis kurortas įsikūręs siaurame pusiasalyje, kurį iš vienos pusės skalauja Juodoji jūra, iš kitos - Pomorijės ežeras. Kurortas apie 20 km nutolęs nuo Burgaso miesto bei apie 18 km nuo istorinio Nesebaro senamiesčio. Kurortą supa vynuogynai bei įvairių vaismedžių sodai. Čia Jūsų laukia 7 km ilgio smėlio paplūdimys, jaukūs įvairių kategorijų viešbučiai, kavinės, restoranai, vandens pramogos - visa tai, ko reikia tikroms atostogoms. Kurortas taip pat garsėja gydomuoju purvu ir mineraliniu vandeniu. Miestelyje įsikūrę daugybė sveikatingumo centrų. Taip pat čia yra juodojo smėlio paplūdimys, kuriame įsigijus gydomojo purvo galima savarankiškai mėgautis purvo voniomis. Ilsintis Pomorijė kurorte galima aplankyti druskos muziejų bei pasivaikščioti ilga pajūrio alėja, užsukus į užkandinę paskanauti šviežiai pagamintų jūros gėrybių.

BURGASAS

Tai ketvirtas pagal dydį Bulgarijos miestas, esantis labiausiai į vakarus nutolusiame Juodosios jūros taške, 390 km nuo Sofijos ir 340 km nuo Stambulo.Jo pavadinimas kilęs iš graikiško žodžio "pyros", reiškiančio "bokštą". Tai labiau verslo nei turistų miestas, tačiau ir pastariesiems čia yra ką veikti: Burgase vyksta alaus festivalis, bulgariškas roko  festivalis, taip pat du kartus per metus - tarptautinė gėlių paroda. Be to, čia yra daug įvairių muziejų ir parodų, naktinių klubų.

 

DĖL GALIMŲ KELIONĖS DATŲ IR TRUKMĖS SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS

Informaciją dėl saugumo reikalavimų vykstantiems į Bulgariją galite rasti čia